Editörün Seçimi

Tezos (XTZ Coin) Nedir ? Detaylı İnceleme

 

•   XTZ Coin Nedir ?

•   XTZ Coin Çalışma Mantığı

•   XTZ Coin Fiyat ve Genel Piyasa Değerleri

•    XTZ Coin Kurucuları ve Tezos Vakfı Bilgileri

•   Kripto Teyit Tezos Yorumu

Tezos ( XTZ ) Coin Nedir ?

Tezos, Ethereum’ a benzerliğiyle ön plana çıkan, akıllı sözleşmelere dayanan bir blok zinciri ağıdır.  Proof-of-Stake veri tabanlı bir fikir ortaklığı şeklinde çalışır. Xtz Ethereum’dan daha geniş bir veri tabanı hizmeti vermeyi planlıyor: yani, bir hard fork tehlikesi olmadan sürekli gelişebilir.  XTZ sahipleri, Tezos çalışanları tarafından kamuoyuna sunulan protokol tekliflerine oy verebilir ve fikirlerini sunabilirler. Tüm fikirlere açık olması ve değerlendirmesi gerçekten güven veriyor.

XTZ Coin sahiplerine sunduğu tüm imkânları bu sayfada ulaşabilirsiniz: https://tzstats.com

Sunduğu teknoloji aslında 2014 yılında çıkartılan Position Paper isimli kitapla piyasaya sunulmuştur. Bazı problemlerden dolayı 4 yıl gecikmeli olarak halka arz olmuştur. Xtz, kripto para teknolojisinin hızla büyüyen ve gelişen blok zincirlerinin en güncel seviyede kalacağını iddia etmekle kalmıyor adeta baş kaldırıyor.

Tezos ( XTZ ) Coin Çalışma Mantığı

Basit bir dille anlatacak olursak, Bitcoin ve Ethereum’ un sunduğu hizmetlerin geliştirmeye açık olmadığını savunan, tüm blok zincirini gelecekteki tüm zamanlarda en son teknolojiyi sunduğunu ve kripto para sektörünün geleceğini başarıya yükseltilebileceği bir açık kaynaklı platform olduğunu söylüyor. Blok zincirinin gelişimi için ekiplerin fikirlerini satan bir şirket olarak adlandırabiliriz.

Xtz Coin’i avantajlı kılan en önemli özelliğinden birisi katılımcılarına stake etme imkanı sunmasıdır. Binance ve Coinbase gibi büyük dijital para borsaları, XTZ stake etme desteğini açıkladı, kullanıcıların borsalarda tuttukları XTZ coin sayesinde belirli ödüller alabileceğini duyurdu.  Şirket’in katılımcılarına sunduğu bu destek çok sık karşılaşılan bir durum değildir.

Tezos ( XTZ ) Coin Fiyat ve Genel Piyasa Değerleri

Toplam piyasada dolaşan Tezos 746,219,320 adettir. Piyasa değeri günümüzde anlık olarak 1.688.893.379 ABD doları, 148.777 Bitcoin’ e tekamül ediyor. Xtz coin 2017 Temmuz ayında halka arz oldu. Gerçekleşen ICO satışında toplam 361.122 ETH ve 65.681 BTC toplandı.  Token satışının yapıldığı dönemde, 232 milyon dolar’ a tekamül ediyordu. Tüm zamanların gerçekleşen en büyük ilk kripto para satışlarından biri olarak yerini günümüze kadar korudu.

XTZ Coin, kripto para piyasasında 21. sırada bulunuyor.

XTZ Coin, halka arz olduğundan günümüze kadar en düşük fiyatı : 7 Aralık 2018 tarihinde 0,314631 ABD doları.

XTZ Coin, halka arz olduğundan günümüze kadar en yüksek fiyatı : 13 Ağu 2020 tarihinde 4,48 ABD dolarıdır.

Tezos ( XTZ ) Coin Kurucuları ve Tezos Vakfı Bilgileri

Tezos CEO’ su Arthur Breitman daha önce Arthur, Waymo ve Google X için çalışan bir araştırma mühendisiydi. İş hayatının ilk dönemlerinde Goldman Sachs ve Morgan Stanley için kantitatif analist görevini üstlendi.  Arthur, matematik okuduğu École Polytechnique ve NYU Courant Enstitüsü’nden mezun oldu. Geçmişte birçok başarılı projelere imza atan Arthur Breitman Xtz kripto para projesini eşi Kathleen Breitman ile birlikte kurmuştur.

Vakfın eski başkanı Johann Gevers, Arthur & Kathleen Breitman çiftini Tezos Vakfı’na ve geliştiricilere zarar vermekle suçladı. Johann Gevers 22 Şubat 2018’de istifa etti.

Tezos Vakıf konseyinin toplamda 6 adet üyesi bulunmaktadır : Ryan Jesperson (Başkan), Marylène Micheloud, Michel Mauny, Lars Haussmann, Hubertus Thonhauser ve Ryan Lackey dir. Ayrıca vakıf hakkında daha geniş bilgiye sahip olmanız için sitelerini ziyaret edebilirsiniz : https://tezos.foundation

Şirket Ceo’ su Arthur Breitman twitter hesabını takip edebilir gelişmelerden haberdar olabilirsiniz : https://twitter.com/arthurb

Şirket Ceo’ su Bayan Kathleen Breitman twitter hesabınız takip edebilir gelişmelerden haberdar olabilirsiniz : https://twitter.com/breitwoman

Tezos XTZ

Tezos web sitesi kullanıcı analizi

Kripto Teyit Tezos Yorumu

Negatif Yorumlar;

Dolaşımda 746,219,320 adet hisse bulundurması, ilerleyen dönemlerde Coin Burn (Coin yakma) etme olanağı sunmuyor.

Adetinin bu kadar fazla olması, fiyatının ciddi anlamda yükselme ihtimalini düşürüyor.

2020 yılının son çeyreği baz alındığında web sitelerinin kullanıcı sayısında %28 oranla bir düşüş yaşadığını görüyoruz.

Son 1 ay içerisinde marketteki hacim sıralamasının 17. sıradan 21. sıraya gerilediğini görüyoruz.

Pozitif Yorumlar;

Şirket kurucuları ve vakıflarında görev alan isimlerin araştırması yapıldığında ekip çalışmalarını ve tüzel kişilerin başarısını görmezden gelemeyiz.

Web sitelerini analiz ettiğimizde, kullanıcılarının yoğunluk gösteren ülkeler; Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Kanada gibi yatırım odaklı toplulukların olması XTZ Coin için olumlu bir gelişme.

Xtz Ekibinin twitter hesaplarını incelediğimizde gayet aktif, sürekli yatırımcıları ile iletişim kuran ve ortalama günde 1-3 arası paylaşım yaptıklarını görüyoruz.

Çalışan ve aktif bir ekip diyebiliriz.

 

Kriptoparateyit.com sitesinde bulunan araştırma, bilgi, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı, yatırım tavsiyesi kapsamında kesinlikle değerlendirilemez.  

Bitcoin ve kripto para mağduru olmamanız, kripto para dolandırıcılarını tanımanız için KRİPTO PARA DOLANDIRICILARINI TANIYALIM makalemizi okumalısınız.

 

 

1 Yorum
  1. Çok güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık.

Bir yorum yaz

Kripto Para Teyit
Yeni Hesabı Kaydet
Parola Resetle