Best price

Smart Trade Coin Son Durum-Tüm detaylar 06.07.21

Smart trade coin son dakika, şikayet süreci, mağdurları nasıl yol izlemeli, dolandırıcılığın perde arkası, kapanma süreci, dolandırıcılığı patladı, sanjay sharma Ceo’su, haberleri, latoken ve Nasıl Bu Kadar Büyüdü ve Güven Kazandı gibi soruları sizler için yanıtladık.

 

Smart Trade Dolandırıcılığı Hakkında Tüm Detaylar

Smart Trade Coin arbitraj yaparak gelir elde ettiğini söyleyen, kullanıcılarına aylık bazda ortalama %30 kazanç vaat eden bir çeşit ponzi sistemi diyebiliriz.

Sözde şirket yöneticisi Danny kod adlı isimsiz şahıs tarafından yapılan açıklamaları, kullanıcı topluluğundan (Telegram ve Zoom kanalları) aldığımız verileri sizler ile paylaşacağız.

• Mağdur olan kullanıcıların nasıl bir yol izlemeleri, oluşturacakları şikayet dilekçelerinde belirmeleri gereken hususlar, sahip olduğu veriler ve önemleri hakkında detaylı bir araştırma gerçekleştirdik.

• 9 Şubat 2021 Tarihinde Smart Trade Coin’in Dolandırıcı Olduğunu Belirtmiştik;

• Smart Trade Coin dolandırıcılığı hakkında 9 Şubat 2021 tarihinde Altcoin uzmanı isimli bir yazarımız konuyu kısaca ele almış, sistemin dolandırıcı olduğunu, kesinlikle yatırım yapılmaması gerektiğini ne kadar bahsetmiş olsa da birçok kişi makalemize olumsuz yorum bırakmıştı. Bu sayfada görebilirsiniz.

• Smart Trade Dolandırıcılığının Perde arkası

• Nasıl Bu Kadar Büyüdü ve Güven Kazandı

• Ceo Değişikliği ve Kyc Oyalaması

• Kapanma Süreci Nasıl İlerliyor

• Mağdurlar Nasıl Yol İzlemeli

• Cüzdan Adresi Ulaşabilirliği

• Şikayet Oluştururken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Smart Trade Dolandırıcılığının Arka Perdesi

Aslında Smart Trade sadece bir web sitesiydi. Herhangi bir blokchain veri tabanına bağlılığı bulunmadığı gibi dijital varlık olarak da hiçbir değeri yoktu. Lisansı bulunan hiçbir borsada yer almadı. Çünkü bu tarz, lisanslı borsa veya kuruluşlara girebilmeleri için şahsi kimliklerini kullanmaları gerekiyor.

Sadece Latoken borsasında bulunması gerçekten çok manidar. Geçmişte veya günümüzde aktif olarak faaliyet gösteren birçok kripto para dolandırıcılık sistemi Latoken borsası ile çalışıyor. Örn;  Wider Coin dolandırıcılığı

Smart trade aslında hiçbir şekilde ticari bir işlem gerçekleştirmiyordu. Sadece offline yazılımlar sayesinde kullanıcılarına, kendilerinin kurguladıkları kazanç listelerini sunuyorlardı. Kesinlikle alım satım yapmıyor, aldıkları yatırımları yeni kullanıcı ve yatırımcılarına ödüyordu. Bu yönteme; kripto para arbitraj dolandırıcılığı diyebiliriz. Çok yaygın bir dolandırıcılık sistemidir. Yakın geçmişte; Arbistar, L7.trade vb scam projeler, binlerce insanı mağdur ettiğini görmüştük.

 

Smar Trade Reklam Çalışmaları

Smar Trade Reklam Çalışmaları

 

Nasıl Bu Kadar Büyüdü ve Güven Kazandı

Smart Trade Coin sisteminin yazılım geliştiricilerinin profesyonel bir ekip tarafından oluşturulduğunu söylememiz doğru olacaktır. Arka planda çok sayıda çalışanın olduğunu tahmin etmemiz gayet kolay oldu. İnsanlara anlık kazanç değerlerini takip edebilecekleri bir sistem geliştirmişlerdi. Cor wallet, blokchain sayesinde çok hızlı ödeme alıp, ödeme gönderebiliyor olmaları yatırımcılarını fazlasıyla tatmin edip, zehirleyebiliyor. Referans gelirleri oldukça yüksek olması ve anında ödenmesi ise cabasıydı. Bu sayede kullanıcıları daha fazla kazanmak adına etrafında bulunan insanlara yatırım yapmaları için ikna etmeye çalışıyordu. Tüm ponzi sistemlerinde olduğu gibi.

Daha fazla yatırımcıya ulaşabilmek için bayilik sistemi üzerine ciddi bir sistem geliştirildi. Hedef kitle Türkiye olduğu için, tüm kurguyu ülkemizde gerçekleştirdiler. Referans gelirlerinin haricinde bayilik sistemi için, ön plana çıkan yüzlere ekstra olarak referans gelirleri ödediğini söylememiz doğru olacaktır. Daha fazla kazanç elde edebilmek adına bayilere, bilinçli veya bilinçsiz bir piramit kurmalarına izin verildiğini düşünüyoruz. Tabii ki bayilerin %98 lik bölümünün bu tuzaktan haberinin olmadığını, sisteme gerçekten güvendiklerini de unutmamamız gerekiyor.

Smat Trade Şirket Ceo Değişikliği

30 Haziran 2021 Tarihinde; Smart Trade Coin’in yeni şirket CEO’sunu takdim etmek istiyoruz. Bu görev Sanjay Sharma tarafından üstlenilmiştir. Dijital yatırım ve dijital pazarındaki tecrübesi ile Smart Trade hizmetleri giderek daha popüler hale gelecektir. 15 yıldan fazla bir süredir sektörde bulunan ve blockchain, DeFi gibi teknolojilerde geniş deneyime sahip…

 

Smart Trade Coin Ceo Duyurusu

Smart Trade Coin Ceo Duyurusu; 30.06.2021

 

• Bu sözler ile duyurdukları yeni Ceo yu araştırdığımızda aslında böyle bir kişinin olmadığını, tamamen sahte bir hesap olduğunu görüyoruz.

Smart Trade Coin Kapanma Süreci Nasıl İlerliyor

• İlk etapta sözde kaldıraçlı alım satım işlemlerinden zarar ettiklerini, oluşan zararı daha hızlı karşılayabilmek adına bir havuz oluşturduklarını duyurdular.

• Bu sayede cüzdanlarında bulunan ethereum veya farklı kripto paraları istedikleri yerlere transfer edebileceklerdi.

• Planladıkları gibi yürüttüler sistemi. Tüm bakiyeyi kendi havuzlarında topladılar.

• Bu süreçte piyasaya; botlar kopyalandı, hacklendik gibi dedikodular yaydılar. Kaos ortamı işlerine gelecek, sistemin hâlâ açık olduğunu gören kullanıcılar için sorun olmayacaktı.

• Yaklaşık 2 hafta önce kimlik doğrulama (Kyc) bahanesi ile insanların ödemelerini durdurmuş, insanlara satılan botların zarar ettiğini belirterek sisteme müdahale etmişlerdir.

• Üzülerek belirtmemiz gerekiyor ki bu sadece kaçış sürecinin de, daha sakin bir ortam oluşturmak adına zemin hazırlamaktır. Maalesef bu gerçekle yüzleşmeniz gerekiyor.

• Tüm dolandırıcılık sistemlerinde kapanış böyle olur. Kimse size, biz sizi dolandırdık, kapatıyoruz demeyecektir. Eski bir deyim ile anlatacak olursak; minareyi çalan, kılıfını uyduruyor arkadaşlar. Çok uzun sürmeden tüm sunucularını resetleyerek, ziyaretçileri sadece error yazısını görebilecektir.

 

Smart Trade Coin Mağdurları Nasıl yol İzlemeli

• Smarttradecoin alan adını incelediğimizde Namecheap şirketine noname bir şekilde kayıt oluşturduklarını görüyoruz.

• Namecheap; Bitcoin ile alan adı (Domain) satın alabileceğiniz tek adres diyebiliriz. Tüm dolandırıcılık sistemlerinin veya kimliğini açık etmek istemeyen şahısların kullandığı tek güvenilir adres olduğunu söylememiz kesinlikle doğru olacaktır.

• Sunucu, ip ve tüm bilgiler ise Cloudflare tarafından gizlenilmektedir. Kişisel olarak hiçbir veriye ulaşamıyoruz. Tabii suç duyurusunda bulunulduğu takdirde bu bilgileri resmi kurumlar alabilmektedir.

• Fakat Namecheap ve Cloudflare in dolandırıcılık sistemlerine karşılık, ortak yürüttüğü bir ekip olduğunu unutmayınız. Bu konuyla alakalı, e-posta yolu ile bizler de gerekli şikayette bulunacağımızdan emin olabilirsiniz.

 

Örnek Wallet Transferleri

Örnek Wallet Transferleri

 

Cüzdan Adresleri ve Ulaşılabilirliği

Öncelikle tüm kripto para transferlerinin tam anlamı ile takip edilebilir bir sisteme bağlı olduğunu unutmayınız. Bu yüzden gönderim gerçekleştirdiğiniz cüzdan (wallet) adreslerini ve txid dekontunu kesinlikle saklayınız.

Ülkemizde gündemde olan kripto para düzenlemesi sayesinde ilerleyen günlerde wallet eşleşmesi yapılabilmesi mümkün gözüküyor. İlgili makamların kripto para borsalarından almış olduğu bilgiler sayesinde dolandırıcıların izini sürebilmek adına büyük rol oynadığını unutmayınız.

Günümüzde bu koşul ve olanaklar mümkün olmasa da, İlerleyen tarihlerde bu analiz ve araştırmaları gerçekleştirmenin çok kolay olabileceğini unutmayınız.

Örnek vermek gerekirse;

Smart Trade Coin’in ödeme sistemi cor wallet yani hazır kaynak kodlarını kullanarak, tamamen kendi geliştirdikleri bir sistem kullanıyorlar. Sistemine dahil olan binlerce cüzdan adresi olsa da, tüm bakiyeyi tek bir cüzdanda birleştirip dağılım gerçekleştiriyorlar. Bu, ana adrese ulaşmak kesinlikle mümkün. O adresten çıkan tüm transferleri kontrol etmek de gayet mümkün.

Smart Trade Coin kurucularının, gönderim yaptığı tüm cüzdan adreslerine ulaşmak kesinlikle mümkündür. Bu sayede site kurucuları ile irtibatta olan, direkt olarak ödeme alan şahısların Türk borsalarına illaki transferleri mevcuttur. Türk kripto para borsalarında kimlik doğrulaması olmadan işlem yapamayacakları için resmi kuruluşlar bu ödemeyi alan kişilerin kimlik bilgilerine çok rahat bir şekilde ulaşabileceklerdir.

• ÖNEMLİ; Sistem içerisinden ödeme yapılan kişi veya şahısların tespit edilebilmesi oldukça zordur. Bu yüzden direkt gönderimler net bilgiye ulaştırır. İş birliği noktasında, kesinlikle çalıştıkları bayilere (Lider) ulaşmak çok daha kolay olacaktır.

Şikayet Oluştururken Nelere Dikkat Etmeliyim

Durumun tüm detaylarını anlatan bir suç duyurusu yazısı oluşturduktan sonra; X cüzdan adresine Y adeti kadar ethereum (Herhangi bir kripto para) gönderimi gerçekleştirdim. Cüzdan adreslerinin takibinin yapılmasını arz ediyorum şeklinde bildirim oluşturmasını şiddet ile öneriyoruz. Bu durum günümüzde çok mümkün olmasa da ilerleyen zamanlarda kesinlikle baz alınacaktır.

Belki yatırımlarınızı geri alamayacaksınız, en azından bu dolandırıcılığa yardım ve yataklık eden şahısların tespit edilmesine olanak sağlayabileceksiniz.

ÖNEMLİ; Smart Trade Coin Destek bölümü ile irtibata geçtiğiniz tüm bölümlerin bilgisini veriniz. E-posta görüşmelerinizi incelemenizi rica ediyoruz. Genelde Vpn kullanılsa da illaki bir iz bırakmış olacaklardır. Korumasız, vpn kullanılmayan bir anda gönderilen bir e-posta ip adresi veya konum bilgisi verebilmektedir.

Bu yüzden iletişim kurduğunuz site, canlı destek hattı veya e-posta adresi ve verilerini belirtmeyi unutmayınız. Tüm iletişim araçlarınızı saklayınız.

Lütfen şikayet veya suç duyurusunda bulunmayı ihmal etmeyiniz. Resmi kurumlar çok kolay bir şekilde ip, wallet adreslerine ulaşabilirler. Genelde mağdurlar yanlış yönlendiriliyor; Kripto paralar takip edilemiyor, giden gitmiştir. Kendinizi yormayın gibi yorumlar alabilirsiniz, bu yorumlara kesinlikle takılmayınız. Monero ve birkaç altcoin harici tüm kripto para transferleri takip edilebiliyor.

• Ayrıca Smart Trade kurucularının içinde Türk lerin olabileceğini kesinlikle unutmayınız. Dilekçelerinizde bu detayı belirtmeniz sizlerin yararına olacaktır.

Yorumlara gönderim yapmış olduğunuz cüzdan adreslerini veya detaylı bilgiler bırakabilirsiniz. Yorumlar bölümüne ekleyeceğiniz ekstra bilgilerle araştırmalarımıza devam edip, sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bize bildir sayfasından da iletişim kurabilirsiniz. Bizleri elinizde bulunan veriler ile bilgilendirebilir, sizler için araştırmalar yapabiliriz. Hiçbir şekilde ücret talep etmeden gerçekleştiriyoruz araştırmalarımızı. Hakkımızda yazımızı okuyarak bizi daha yakından tanıyabilirsiniz.

•  Telegram sohbet kanalımızdan irtibata geçebilir, şikayet sürecinde toplulukla haraket edebilirsiniz; Telegram Sohbet Kanalı

Telegram ve Twitter hesaplarımızdan aktif olarak tüm bilgileri sizlere sunmaya devam edeceğiz. TwitterTelegram  ve  Facebook kanalımızdan takip edebilirsiniz. 

Makale sadece araştırma ve bilgi odaklıdır. Kesinlikle geri kazanım olarak değerlendirilemez. 

Bitcoin ve kripto para mağduru olmamanız, kripto para dolandırıcılarını tanımanız için KRİPTO PARA DOLANDIRICILARINI TANIYALIM makalemizi okumalısınız. Yaşadığınız kayıpları bize bildir sayfadan şikayet oluşturabilir, bu sayfadan kendi makalenizi veya tanıtımını yapabilir, dolandırıcıları ifşa edebilirsiniz.

 

Kriptoparateyit.com sitesinde bulunan inceleme, araştırma, bilgi, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı, yatırım tavsiyesi kapsamında kesinlikle değerlendirilemez.

 

2 Yorumlar
  1. Kesinlikle o kadar haklısınızki,bende mağdurum tüm söylediklerinizi dikkate alarak ilerleyeceğim. Geçmişteki yazınızı keşke zamanında okuyabılseydık. Umarım resmi kurumlar araştırmalarına devam ederler. Bu gönderim cüzdanını borsadan mı yoksa smart trade sitesindenmi almam gerekiyor. Yardımcı olursanız çok sevınırım. yazınız için gerçekten çok teşekkürler.

    • Öncelikle bizler teşekkür ederiz. Bizler sizlerin sesini duyurmak için buradayız. Gönderim gerçekleştirdiğiniz cüzdan adresini ve Txid blokchain dekontunu işlem yaptığınız borsadan alabilirsiniz. Bu konuda detaylı ve daha hızlı yanıt alabilmeniz adına, sizler için oluşturduğumuz telegram sohbet kanalımıza katılabilirsiniz. Yazı içerisinde linkleri mevcuttur. Tekrar geçmmiş olsun.

Bir yorum yaz

Kripto Para Teyit
Yeni Hesabı Kaydet
Parola Resetle